De Gallery

DE GALLERY

AWARD WINNING GUESTHOUSE

Within the constraints of the second storey of a shophouse, a trendy boutique guesthouse is birthed. The unassuming 1,525-square-foot space has been ingeniously revamped with clever space and functionality planning at the design stage.

By accentuating spatial quality rather than dimensions, the designers take on the challenge of redefining the area and creating a more effective and organised use of space. For example, the dining room is substituted with a more flexible bar counter.

Convertible partition walls, designed as distinctive barn doors, also help deliver a more versatile living environment. When closed, they serve as partitions for a smaller guest room. When opened, they create an inviting communal space, that doubles up as a living room theatre during movie nights.

Based on a rustic industrial concept, a curated selection of raw bricks, wood materials, iron and brass pieces carry the tastefully rugged look throughout the guesthouse.

TYPE

COMMERCIAL

SITE

JOHOR, MALAYSIA

STATUS

COMPLETED

YEAR

2018